IJsthee kopen bij Tea Bar
Zelf ijsthee maken zonder recept? Bij Tea Bar vind je verkoelde thee vol echt fruit. Heerlijk zomerse smaken die zowel warm als koud lekker dorstlessend zijn. De IJstheemelanges zijn lekker friszoet van zichzelf, dus je hoeft eigenlijk niets toe te voegen.
Welke thee is geschikt voor ijsthee?
Vermijd groene en zwarte thee, daar zit tannine in en dat geeft een stroef mondgevoel bij het afkoelen. Een...
IJsthee kopen bij Tea Bar
Zelf ijsthee maken zonder recept? Bij Tea Bar vind je verkoelde thee vol echt fruit. Heerlijk zomerse smaken die zowel warm als koud lekker dorstlessend zijn. De IJstheemelanges zijn lekker friszoet van zichzelf, dus je hoeft eigenlijk niets toe te voegen.
Welke thee is geschikt voor ijsthee?
Vermijd groene en zwarte thee, daar zit tannine in en dat geeft een stroef mondgevoel bij het afkoelen. Een lekkere ijsthee is daarom vaak op basis van kruiden en fruit, smaken die alleen maar lekkerder worden naarmate ze langer staan! In deze categorie vind je Tea Bar's IJstheetoppers.
Hoe maak je zelf ijsthee?
Heel eenvoudig en o zo lekker! Bekijk hier onze 3 zetmethoden:
IJsthee methodes: voor alle methodes geldt de verhouding 10 gram thee op 1 liter water.
1. De à-la-minute methode: heel snel te serveren
Pak een grote karaf (hittebestendig) en vul deze met 1 liter kokend water. Voeg de thee toe en laat deze ca 5 minuten trekken (bij kruidenthee is langer trekken lekkerder). Gebruik 10-15 gram thee voor 1 liter water. Verwijder de losse thee en voeg ijskoud water en ijsklontjes toe. Laat het geheel nog even goed afkoelen. Achteraf zoeten naar smaak met agavesiroop of suikerwater.
2. De koude (makkelijke) methode: voor de beste smaak
Vul een grote kan met lauw water, voeg de thee toe en roer het geheel goed. Wanneer je gebruik maakt van losse thee zorg er dan voor dat je een grote theezeef gebruikt. Dit geeft de thee voldoende ruimte om smaak af te geven aan het water. Of doe de thee los in de kan en giet het de volgende dag door de zeef. Laat de kan met thee een nacht in de koeling staan en de volgende dag heeft de ice tea een heerlijk subtiele smaak.
3. De traditionele methode: 3 uur later klaar
Kook het water en laat, afhankelijk van de soort thee, het water tot 80 graden afkoelen. Voeg de thee toe en laat het wederom een paar minuten trekken. Wanneer het water op kamertemperatuur is, zet je de kan in de koelkast en binnen 3 uur kun je de ice tea serveren.
Een signature ijsthee is simpel zelf te maken.
* Experimenteer met het toevoegen van vers fruit en kruiden
* Voeg bruisend water toe aan kort getrokken theeblaadjes
* Aanzoeten? Gebruik agavesiroop. Het lost koud op en geeft geen bijsmaak
* Voeg pas vlak voor het serveren ijsblokjes toe.
* Probeer eens een 'cold brew', trek je thee op ijs.