WHITTARD OF CHELSEA SALTED CARAMEL HOT CHOCOLATE

€ 13.50

Gezouten caramel en chocola; een beter match bestaat bijna niet. Romig, met heerlijke cacao en een lichtzoute nasmaak. Wij zijn fan!

Blik 350 gram, genoeg voor ca. 25 koppen heerlijke, volle chocolademelk. 

Meer dan 25 stuks of op zoek naar een relatiegeschenk? Neem contact met ons op.

Laatste items in voorraad

chat Reviews (1)

Dit vinden onze klanten:

De Whittard is niet alleen lekker om te drinken maar ook in recepten.

Dit is één van onze favorieten: gegarandeerd complimenten, snel te maken en lukt altijd.

Caramel brownies met dulce de leche (recept van Levine van Doorne)

Een perfect recept voor sinner sunday. Nodig:

  • 115 gram ongezouten roomboter, in stukjes
  • 170 gram pure chocolade, fijn gehakt
  • 25 gram Whittard cacao naar keuze (geen witte chocola)
  • 3 eieren, maat L
  • 200 gram suiker
  • snufje zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 140 gram patentbloem
  • 100 gram geroosterde pecan- of walnoten, grof gehakt
  • 1 blikje Dulce de Leche* (zelf maken van gecondenseerde melk). 


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Bekleed een vierkante vorm (20x20cm) met bakpapier
  3. Smelt de boter in een pan op laag vuur en roer chocolade erdoor
  4. Roer de cacaopoeder door het boter/cacaomengsel tot alles is opgenomen
  5. Voeg de eieren één voor één toe, roer er dan de suiker, vanille extract, zout en de bloem door.
  6. Roer er als laatste de noten door.
  7. Schep de helft van het deeg in de vorm. Verdeel 1/3 van de Dulce de Leche gelijkmatig over het deeg. Een mes door het deeg trekken zodat een gemarmerd effect ontstaat.
  8. Verdeel het resterende deeg erover en schep dan de resterende Dulce de Leche erover. Weer met een mes door het deeg trekken zodat een gemarmerd effect ontstaat.
  9. Plaats in het midden van de oven voor circa 35-45 minuten. Een prikker moet er schoon en droog uitkomen.
  10. Haal uit de oven en laat afkoelen. 

*Dulce de leche maak je gemakkelijk zelf: wikkel de verpakking van één of meer blikjes gecondenseerde melk van Friesche Vlag en doe deze (blik gesloten!) in een pan met kokend water en laat deze 2,5 tot 3 uur zachtjes pruttelen. Zorg dat ze onder water blijven. Wij doen ze graag een nachtje in een hooimadam. Lekker duurzaam!

Lekker op brood, met aardbeien, over ijs. You name it...

Ingrediënten:

Suiker, cacao (36%), dextrose, aroma en zout.
Deze chocolademelk is vegan. 

Datasheet

Soort:
Cacaopoeder
Type:
Cacaopoeder met gezouten caramel voor heerlijke chocolademelk

Specifieke referenties

ean13
5022032105558

Je bent misschien ook geïnteresseerd in