MATCHAKOM - LICHTBRUIN
Dit vinden onze klanten:
Bruine aardewerken kom speciaal voor het bereiden van matcha. Omdat elke kom met de hand gemaakt wordt door onze unieke makers, kan het zijn dat er kleine imperfecties voorkomen.
Inhoud: 400 ml
Omtrek (incl schenktuit): 16 cm
Hittebestendig en mag in de vaatwasser.
Hoe maak je matcha?
De traditionele Japanse matcha ratio is 1 gram per 80 ml:
Gebruik 1 gram (een halve theelepel) per 80 ml heet (niet kokend!) water.
Los de matcha op in een brede kom met een kleine garde of klopper. Klop een M vorm tot er een schuimlaag ontstaat en het poeder helemaal opgelost is. Gebruik voor het beste resultaat een matcha maatlepel (schept precies 1 gram) en een matchaklopper.
Zelf matcha latte maken?
Dan gebruik je meer matcha. Melk heeft een dominante smaak en je moet de matcha wel blijven proeven:
Gebruik ca 3 gram en los helemaal op in 60 ml heet water. Voeg deze shot matcha toe aan 180 ml opgeschuimde melk(vervanger).
Specifieke referenties
- ean13
- 8718692286559