MATCHAKOM WIT

€ 19.95

Zelf matcha maken wordt nog makkelijker met deze handige matchabowl. In de chawan (Japans voor theekom) heb je genoeg ruimte om matcha goed op te kloppen. Je kunt je matcha vervolgens zo uit de kom drinken of overgieten met de schenktuit.

Zo maak je een heerlijke matcha (latte) zonder te knoeien! 

Tip: gebruik een matchalepel en een klopper voor het beste resultaat. 

UITVERKOCHT

chat Reviews (0)

Dit vinden onze klanten:

Witte keramieken kom speciaal voor het bereiden van matcha. Omdat elke kom met de hand gemaakt wordt door onze unieke makers, kan het zijn dat er kleine imperfecties voorkomen. Wat ons betreft juist de charme van handgemaakte producten!

Inhoud: 400 ml

Omtrek (incl schenktuit): 15 cm

Hittebestendig en mag in de vaatwasser. 

Hoe maak je matcha?

De traditionele Japanse matcha ratio is 1 gram per 80 ml

  • Gebruik 1 gram (een halve theelepel) per 80 ml heet (niet kokend!) water. Los de matcha op in een brede kom met een kleine garde of klopper. Klop een M vorm tot er een schuimlaag ontstaat en het poeder helemaal opgelost is.

Gebruik voor het beste resultaat een matcha maatlepel (schept precies 1 gram) en een matchaklopper.

Zelf matcha latte maken?

Dan gebruik je meer matcha. Melk heeft een dominante smaak en je moet de matcha wel blijven proeven:

  • Gebruik ca 3 gram en los helemaal op in 60 ml heet water.
  • Voeg deze shot matcha toe aan 180 ml opgeschuimde melk(vervanger).

Specifieke referenties

ean13
8718692286467

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Gerelateerde blogs